JADŁOSPIS 22.11.2021 – 26.11.2021
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK
Poniedziałek22.11.2021
Pieczywo wieloziarniste, mieszane z masłem, golonką drobiową, pomidorem, sałatą szczypiorem
Herbata z miodem i cytryną
Kawa zbożowa na mleku
Żurek na zakwasie naturalnym ( woda, ziemniaki, zakwas naturalny, jajka, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, śmietana, kiełbasa, boczek, natka pietruszki i kopru, mieszanki przypraw naturalnych)
Naleśniki z serem i musem truskawkowym ( mąka pszenna, mleko, jajka, twaróg półtłusty, miód, olej )
Banan
Woda mineralna
Płatki ryżowe na mleku z sokiem malinowym
Wtorek
23.11.2021
Pieczywo wieloziarniste, mieszane z masłem, serem żółtym
Herbata z miodem i cytryną
Kakao na mleku
Cząstki papryki
Zupa kalafiorowa na kurczaku( woda, ziemniaki, kalafior, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, śmietana, natka pietruszki i kopru, mieszanki przypraw naturalnych)
Polędwiczki z kurczaka z pieczarkami w kremowym sosie Camembert
Ziemniaki z koperkiem
Surówka Collesław ( kapusta biała, marchew, cebula, przyprawy naturalne)
Mandarynka
Woda mineralna
Drożdżówka
Herbata owocowa
Środa
24.11.2021
Pieczywo wieloziarniste, mieszane z masłem, dżemem niskosłodzonym
Płatki owsiane na mleku
Herbata z miodem i cytryną
Cząstki kalarepy
Zupa fasolowa na kurczaku ( woda, ziemniaki, fasola Jaś, boczek, kiełbasa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, natka pietruszki i kopru, mieszanki przypraw naturalnych)
Łazanki ( makaron świderki, żeberka, kapusta kiszona, przyprawy naturalne)
Kiwi
Kompot wieloowocowy
Koktajl z jogurtem naturalnym i truskawkami
Czwartek
25.11.2021
Pieczywo wieloziarniste, mieszane z masłem,
Parówki na ciepło
Herbata z miodem i cytryną
Kawa zbożowa na mleku
Ogórek świeży
Zupa ogórkowa na kurczaku ( woda, ziemniaki, przecier ogórkowy, śmietana, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, natka pietruszki i kopru, mieszanki przypraw naturalnych)
Kotlet schabowy
Ziemniaki z koperkiem
Gotowana marchewka z groszkiem
Jabłko
Woda mineralna
Pudding mleczny waniliowo - czekoladowy
Piątek
26.11.2021
Pieczywo wieloziarniste, mieszane z masłem, pastą z twarożku, szynki gotowanej, szczypiorku i rzodkiewki
Herbata z miodem i cytryną
Kakao na mleku
Zupa brokułowa na kurczaku ( woda, ziemniaki, brokuł, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, śmietana, natka pietruszki i kopru, mieszanki przypraw naturalnych)
Kotlet mielony z ryby Miruny
Ziemniaki z koperkiem
Surówka z kapusty kiszonej
Pomelo
Woda mineralna
Wafle ryżowe z jogurtem malinowym
Do każdego posiłku woda mineralna niskozmineralizowana bez ograniczeń
W przygotowanych potrawach mogą znajdować się produkty ALERGENNE:
Mąka – sosy, zupy, naleśniki, kopytka
Ryby – filet rybny, kotlet mielony z ryby, paluszki rybne, konserwa rybna, pasta z ryby
Seler – wszystkie zupy oraz makarony z warzywami
Mleko i pochodne z laktozą – kawa na mleku, kakao, zupy mleczne